مقالات

آموزش ساخت عایق صوتی برای اتاق پادکست

آموزش ساخت عایق صوتی برای اتاق ضبط پادکست

در دنیای امروز تولید محتوا به صورت متنی، تصویری و صوتی یکی از روندهای جدید در زمینه‌ی کسب و کار است. با توجه به گسترش شبکه‌های اجتماعی و افزایش دسترسی به اطلاعات، افراد  به دنبال استفاده از محتوای مفید هستند.. علاوه بر این، تولید محتوا، کسب و کاری است که بدون نیاز به سرمایه‌ی بالا هم می‌توان آن را شروع کرد. یکی از قالب‌های پرطرفدار محتوا صوتی یا همان پادکست‌ها هستند که محتوای مفید را در قالب صوت به مخاطب ارائه می‌کنند. اما چالشی که در ضبط پادکست وجود دارد، امکان مزاحت سر و صداهای موجود در محیط است بنابراین برای جذب مخاطب، رسیدن به بهترین کیفیت صدای ممکن در هر قسمت حیاتی است . در این مقاله، راهکارهایی را معرفی می‌کنیم که بتوانید یک اتاق را توسط عایق الاستومری و یا دیگر انواع عایق کاملا از صدا محفوظ نمایید و به محیطی مناسب برای ضبط پادکست تبدیل کنید.

افزایش حجم دیوار

خوب است بدانید که امواج صوتی جهش می‌کنند و باید سطوح و دیوار‌ها را از صاف بودن و محیطی برای طنین و پژواک خارج کنید. یکی از راه‌های کاهش ورود سر و صداهای مزاحم به داخل اتاق، افزایش حجم دیوار است. دیوار، با استفاده از هر وسیله‌ای که حجیم‌تر شود، می‌تواند عایق بهتری باشد. برای حجیم‌تر کردن دیوار، بعد از ساخت، از سه  راه می‌توانید استفاده کنید.

افزایش ضخامت دیوار

اگر امکان ساخت و ساز دارید، یا این که اصلا بنایی خانه تمام نشده، می‌توانید دیوار را ضخیم‌تر بسازید، یا این که مواد عایقی مانند پشم شیشه در لایه‌های دیوار قرار دهید. اما اگر قصد عایق کردن یک دیوار از پیش‌ساخته را دارید، دو راه برای ضخیم‌تر کردن آن پیش رو دارید. یا این که یک لایه عایق پشم شیشه، یا پشم سنگ، روی دیوار قرار دهید و با استفاده از یک لایه‌ی نازک‌تر و لطیف‌تر مانند کناف، آن را پنهان کنید.

یک راه دیگر برای انجام این کار، ساخت یک چارچوب برای دیوار است. سپس می‌توانید چارچوب را به دیوار بچسبانید، سپس روی چارچوب را با دیوار کاذب بپوشانید و آن را رنگ کنید.

اتاق ضبط پادکست

افزودن پوشش عایق

استفاده از تجهیزات آکوستیک ، یکی از راه‌های عایق صوتی ارزان اتاق، پس از تمام شدن ساخت و ساز است. با توجه به ساختار خاصی که دارند، این عایق‌ها هم می‌توانند صدایی که در داخل خود اتاق تولید می‌شود، نرم‌تر کند و هم این که از وارد شدن صداهای مزاحم از خارج اتاق جلوگیری نماید. نصب این پنل‌ها هم نسبتا ساده است. انواع این عایق‌ها که در بازار وجود دارد، معمولا به صورت چسبدار عرضه می‌شود. برای نصب آن‌ها، خودتان هم می‌توانید بدون داشتن تجهیزات خاصی، عایق را روی دیوار بچسبانید.

استفاده از لوازم مشابه عایق

شما می‌توانید در صورت نداشتن موقعیت دو مورد بالا از وسایلی چون ملافه، پرده ضخیم، پتو و یا حتی فرش استفاده نمایید تا سطوحج بازتابنده را نرم کرده و طنین و پژواک ‌هایی را که به صدای مورد نظر شما آسیب می‌رسانند را حذف کنید.

از بین بردن لرزش‌ها

علاوه بر صداهایی که از جاهای مختلف ممکن است باعث ایجاد آلودگی صوتی شود، ایجاد لرزش به دلایل مختلف هم می‌تواند سبب ایجاد نویز در صدای ضبط‌شده شود. این لرزش، می‌تواند حتی از راه رفتن روی زمین هم حاصل شود. برزشی که روی زمین ایجاد می‌شود، می‌تواند به پایه‌ی میکروفون منتقل شود و روی صدای ضبط‌شده نویز ایجاد کند. حتی اگر بهترین میکروفون را هم استفاده کنید، نمی‌تواند جلوی صدای لرزش را بگیرد. برای همین، باید لرزش‌ها ها را هم از بین ببرید. اگر برای دیوار، از عایق صوتی استفاده کنید، علاوه بر صدا، لرزش‌ها را هم به خود جذب می‌کند. اما برای کف زمین هم نیاز به راهکاری دارید.

مخصوصا اگر در خانه‌ای چند طبقه زندگی می‌کنید، احتمال این که از طبقه‌ی بالا یا پایین، سر و صدا وارد اتاق شما شود، زیاد است. استفاده از موکت‌های با پرز بلند، برای کف اتاق و استفاده از سقف کاذب یا عایق پشم سنگ و پشم شیشه، برای سقف، می‌تواند راهکار مناسبی برای جلوگیری از ورود صداهای مزاحم از طبقات دیگر باشد.

ساخت اتاق ضبط پادکست

جدا کردن تجهیزات

سر و صدا از طریق ایجاد لرزش می‌تواند آلودگی صوتی ایجاد کند.(اگر علاقه‌مند هستید می‌توانید مقاله عوارض آلودگی صوتی را مطالعه نمائید) صداهایی که در خارج از اتاق تولید می‌شوند، با برخورد به دیوار، موجب ایجاد لرزش می‌شوند که می‌تواند کار ساخت پادکست را با مشکل مواجه کند. برای همین اگر تجهیزات ضبط صدای خود را از دیوارها و درب دور کنید، می‌توانید جلوی انتقال این لرزش‌ها و ارتعاشات را هم بگیرید.

استفاده از چسب آکوستیک

علاوه بر در و دیوارها، ممکن است برخی منافذ در اتاق وجود داشته باشند که امکان عبور سر و صدا از آن‌ها وجود داشته باشد. برخی از این منافذ عبارتند از منافذ درب و پنجره، یا ترک‌خوردگی‌های دیوار و … . برای این که به طور کامل جلوی عبور صدا را بگیرید، بهتر است که این درزها را هم بپوشانید. گزینه‌های مختلفی برای این کار پیش روی شما است، اما بهترین راه برای آن، استفاده از چسب آکوستیک است که مانند پنل، علاوه بر خاصیت عایق، توانایی نرم کردن صدا را هم دارد.

آموزش ساخت عایق صوتی برای اتاق ضبط پادکست

عایق کردن کف اتاق

در صورتی که محل زندگی یا کار شما برروی یک اتاق پادکست قرار داد ممکنه است صدا‌هایی را که از طبقه پایین به سمت شما می‌آیند بشنوید. خوب است بدانید که ارتعاشات بم از دیوار به زمین، و از زمین به پایه میکروفون منتقل می‌شوند. بنابراین بهتر است تا از موکت‌هایی که پرز‌های بلند دارند و کلفت و ضخیم می‌باشند استفاده نمایید. در واقع این مدل از موکت‌ها مانند پنل عایق صوتی ماینر عمل کرده و ارتعاشات صدا را پس از برخورد، میان سطح ناهموار و پرزهای بلندشان حبس و دفع می‌کنند.

نکات مفید در ساخت اتاق پادکست

هر چقدر هم که برای خرید و عایق صوتی اتاق هزینه انجام دهید و بهترین محصولات را خریداری کنید، باز هم تضمینی برای افزایش کیفیت پادکست ضبط‌شده نخواهد بود. اولین نکته‌ای که باید در نظر داشته باشید، خرید میکروفون مناسب است. اتاق شما هر چقدر هم از عایق‌های با کیفیتی ساخته شده باشد و آکوستیک باشد، باز هم در صورتی که صدا را با میکروفون با کیفیت پایین ضبط کنید، نتیجه‌ی نهایی مناسب نخواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *