عایق اکو مناسب برای کف
یکی دیگر از محصولات جدید برای عایق کف عایق اکونومی آرام گستر پارس یا همان اکو AGP میباشد. این عایق عملکرد بالایی به منظور کاهش صدای کوبهای در کف دارد. ساختار این محصول به اینگونه است که از دو لایه یکی پلی اتیلن و دیگری الیاف پلی استر میباشد. لایه پلی اتیلن که برای حفاظت از سطح محصول میباشد دارای پوشش ایاف نبافته میباشد و همچنین لایه پلی استر هم از نسل جدید بوده و قابلیت بازیافت دارد.
از مزایای این محصول میتوان به سازگاری آن با انواع کف، بخشهای افقی و مانند قطعات بتنی پیش ساخته در زیر کف شناور نام برد.
ویژگیهای عایق کوبه ای
عایقهای کوبهای آرام گستر، با استفاده از تکنولوژی روز دنیا، با بهترین کیفیت ساخته میشوند. این عایقها، به راحتی نصب میشوند و با توجه به وزن سبکی که دارند، کمترین بار را به ساختمان وارد میکنند. برخی از مهمترین مزایای عایق کوبه ای آرام گستر عبارتند از:
- ضخامت بسیار کم
- نصب سریع و آسان
- ضد آب
- مقاومت مکانیکی زیاد
- عمر مفید بالا
- مطابق با استانداردهای مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی
- خاصیت ارتجاعی
این عایقها، همچنین قابلیت برش در اندازه و شکلهای دلخواه را دارند. برای همین،میتوان آنها را در هر اتاقی با هر ابعادی استفاده کرد. تنوع رنگهای موجود در این عایقها هم باعث میشود تا بتوان آنها را با دکوراسیونهای گوناگون ست کرد. یکی از راههای عالی برای عایق صوتی یک اتاق، استفاده از این عایقها برای کف، و استفاده از عایق دکوراتیو روی دیوارها است. این کار هم باعث میشود انعکاس صدا به حداقل برسد و هم زیبایی اتاق را دو چندان میکند.
راهکارهای جلوگیری از انتقال صدای کوبه ای
برای این که جلوی ایجاد و انتقال صداهای کوبهای در ساختمان گرفته شود، راهکارهای مختلفی وجود دارد که میتوان به آنها عمل کرد. در ادامه، چند تا از کاربردیترین آنها را بررسی میکنیم.
افزایش مقاومت کفها در برابر صوتهای کوبهای
در صورتی که کف واحد مسکونی، نازک باشد، جرم کم آن باعث میشود تا ایجاد صدای کوبهای و انتقال آن، با شدت و سرعت بیشتری انجام شود. در صورتی که ضخامت کف واحد مسکونی افزایش یابد، یا فضای خالی بین مواد سازندهی آن، پر شود، صدای کوبهای هم منتقل نخواهد شد. برای مثال، استفاده از کفهای چوبی، به علت قیمت مناسب و حجم و وزن کمتر، امروزه در ساختمانهای زیادی دیده میشود. در حالی که این کار سبب افزایش حجم صدای کوبه ای خواهد شد. میتوان بین تیرکهای چوبی را با استفاده از مواد عایقبندی سبک یا متراکم پر کرد. اما این کار، هزینهی زیادی خواهد داشت.
با یک هزینهی متوسط، میتوان کف واحد مسکونی را از مواد بتنی ساخت. با توجه به افزایش جرم و ضخامت کف واحد، این کار سبب میشود تا صدای کوبهای، تولید نشود. یا صدای تولیدشده به حدی ضعیف است که توان انتقال از کف بتنی را نخواهد داشت.
زیرسازی کوبهای
یکی از راههای نسبتا ارزان برای انجام عایق کوبهای، زیرسازی است. با استفاده از این روش میتوانید بسیاری از ضربههای کوبهای، به استثنای ضربات بسیار شدید را از بین ببرید. اگر قصد دارید با هزینه اندک و یا با روشهای ابتدایی تا حدی جلوی صداهای مزاحم را بگیرید، پیشنهاد میکنیم روشهای ارزان عایق صوتی را مطالعه نمائید.
برای این کار، مواد میراکننده، مانند کفپوشهای از جنس وینیل، لاستیک، چوبپنبه و یا حتی استفاده از فرشها و موکتهای مناسب، از جمله مواد موثر در عایقکاری کوبهای است.
کف شناور یا کف معلق
صدابندی، تنها راهی است که با استفاده از آن میتوانید اصوات کوبهای را از بین ببرید. برای همین جدا کردن کفی که ضربه روی آن وارد میشود، با کف ساختمان، یکی از موثرترین راههای برای عایقکاری کوبهای است. با استفاده از مواد میراکننده مانند لاستیک، پشم شیشه، و یا بعضی از فنرهای فلزی، کف ساختمان را از کفی که ضربه به آن وارد میشود جدا کنید.
البته در نظر داشته باشید که بازده این روش، بستگی به جرم کف معلق، کیفیت ماده میراکننده و درجه صدابندی دارد. هنگامی که دیوارههای جداکننده از کف را در ساختمان قرار میدهید، باید دقت زیادی داشته باشید. اگر این کار را با دقت کافی انجام ندهید، ممکن است جاگیری شبکههای جداکننده به نحوی باشد که موادی که در کف استفاده شده است، خودشان صدا را به طبقهی پایینتر انتقال دهند. در این صورت، تمام هزینهای که برای انجام عایق کوبهای با استفاده از این روش انجام دادهاید، هدر خواهد رفت.
افزایش مقاومت سقف در برابر انتقال صدا
اگر توانایی بستن صدا از طریق منبع تولید آن را ندارید، میتوانید سقف خود را عایق صوتی کنید تا حداقل صداهای کوبهای منتقل نشوند. با استفاده از عایق آکوستیک ، یا سقف کاذب و نصب یک لایه جاذب بین سقف اصلی و کاذب، میتوانید عایق کوبهای موثری در منزل خود پیاده کنید.
با این کار، صداهای کوبهای کاهش نمییابد. اما حداقل با عایقی که پیاده کردهاید، امکان انتقال آنها به منزل شما بسیار پایین خواهد بود.
آپارتمانها، یکی از ملزومات زندگی مدرن هستند. با افزایش تراکم جمعیت در کرهی زمین، به خصوص در شهرهای بزرگ، ساخت این سازهها، غیر قابل اجتناب است. با وجود مزایای بسیاری که دارند، انتقال صداهای مزاحم در آپارتمانها، یکی از چالشهای سکونت در چنین فضایی است. علاوه بر صداهایی که از بیرون وارد ساختمان میشود، انتقال صدا بین طبقات هم یکی از عوامل مزاحم است. برای جلوگیری از چنین اتفاقی، یا باید سر و صدا تولید نکرد (که عملا امکانپذیر نیست) یا این که با استفاده از مواد عایق، رفت و آمد صدا را کنترل نمود. عایق کوبهای، برای رسیدن به چنین هدفی طراحی شده است. در این مقاله، قصد داریم دربارهی این عایق، بیشتر صحبت کنیم.
روشهای انتقال صدا در ساختمان
راههای انتقال صدا را در ساختمان، میتوان به دو دستهی کلی تقسیم کرد:
- صداهای هوابرد
- صداهای کوبهای
در ادامه، هر کدام را به طور مختصر بررسی میکنیم.
صدای هوابرد
صداهای هوابرد، تقریبا اکثر صداهایی را شامل میشود که در طول روز آنها را در محیط اطراف خودمان میشنویم. منشا تولید این صداها خارج از ساختمان است و به وسیلهی هوا، از طریق پنجرهی باز، کانالهای کولر و … وارد محیط میشود. برای جلوگیری از تولید این صداها، استفاده از عایقهایی مانند عایق پشم شیشه، انتخاب مناسبی است.
صدای کوبهای
در مقابل صداهای هوابرد، دستهای از صداها هستند که از طریق به ارتعاش در آوردن جدارهای ساختمان تولید میشود. منشا تولید این صداها، داخل خود ساختمان است. مانند چکش زدن روی دیوار، یا صدای راه رفتن همسایهی طبقهی بالا که شما در خانه آن را میشنوید.
صداهای کوبه ای، انرژی اولیهی بیشتری نسبت به صداهای هوابرد دارند. پس از انتشار در ساختمان این صداها به تدریج کاهش مییابند. این موضوع سبب میشود تا آزاردهندگی این صداها، نسبت به صداهای هوابرد بیشتر باشد. استفاده از عایقهای سنتی مانند عایق صوتی شانه تخممرغی ، برای جلوگیری از این صداهای مزاحم، کاربرد چندانی ندارد.