عایق رولی چیست؟ آشنایی با انواع عایق رولی

در بسیاری از شهرهای ایران، دمای هوا در فصل‌های زمستان و تابستان،‌ به گونه‌ای نیست که بتوان برای مدت طولانی آن را تحمل کرد. برای همین افراد معمولا از کولر یا بخاری برای تعدیل دما استفاده می‌کنند. اما این دستگاه‌ها، انرژی زیادی مصرف می‌کنند و استفاده از آن‌ها، هزینه‌ی نسبتا بالایی دارد. برای همین بهتر است که به دنبال راهکارهایی بود تا از هدر رفتن دما، چه سرد و چه گرم، جلوگیری شود. عایق‌های حرارتی و برودتی، بهترین راهکار برای مقابله با هدر رفتن دما هستند. یکی از بهترین عایق‌های حرارتی، عایق الاستومری است که به دو نوع لوله‌ای و رولی تقسیم می‌شود. در این مقاله، قصد داریم با نوع رولی آن بیشتر آشنا شویم.

عایق رولی چیست

آشنایی با عایق الاستومری

پیش از این که ویژگی‌ها و انواع عایق رولی را بررسی کنیم، بهتر است به طور مختصر، درباره‌ی عایق الاستومری هم بدانیم. عایق‌های الاستومری، از ساختاری به شکل سلول بسته تشکیل شده‌اند. برای همین علاوه بر دما، مقاومت بالایی در برابر آلودگی‌هایی مانند گرد و غبار، آب و رطوبت دارند. وزن سبک و انعطاف‌پذیری بالا باعث شده است تا استفاده از این دسته عایق‌ها در صنایع ساختمان‌سازی، رواج زیادی داشته باشد.

عایق‌های الاستومری رولی، به صورت رول‌های آماده در بازار به فروش می‌رسند. این عایق‌ها، فرآیند نصب بسیار ساده‌ای دارند. به طوری که بدون داشتن تجهیزات تخصصی هم به راحتی می‌توانید آن‌ها را نصب کنید. با توجه به ساختار کارآمدتر، استفاده از عایق‌های رولی، جایگزین مناسبی برای عایق‌های سنتی موجود در بازار، مانند عایق پشم شیشه می‌باشد.

انواع عایق رولی الاستومری

انواع عایق الاستومری رولی

با توجه به این که معمولا نیاز به عایق‌های حرارتی در محیط‌های مختلف، ممکن است متفاوت باشد، عایق‌های رولی هم در ضخامت‌ها و انواع مختلف تولید، و به فروش می‌رسند. برخی از معروفترین انواع این عایق حرارتی را در ادامه بررسی می‌کنیم.

عایق الاستومری رولی ساده

این دسته از عایق‌های رولی، وزن بسیار سبکی دارند و استفاده از آن‌ها در محیط‌های بسته برای عایق‌کاری سیستم‌های تهویه مطبوع رواج دارد. علاوه بر حرارت، این عایق‌ها در برابر رشد قارچ و باکتری، مواد شیمیایی، گرد و غبار و رطوبت نیز مقاومت بسیار خوبی دارند.

عایق الاستومری رولی روکش‌دار و بدون روکش

با توجه به این که در برخی شرایط نیاز است تا عایق در بیرون از ساختمان نصب شود، امکان تابش مستقیم نور خورشید به عایق، یا تاثیر سایر شرایط جوی روی آن وجود دارد. برای همین استفاده از عایق‌های الاستومری روکش‌دار توصیه می‌شود. این عایق‌ها، دارای یک لایه‌ی محافظتی از جنس آلومینیوم هستند که عایق را در برابر اشعه‌های حرارتی و UV حفظ می‌کند. عایق‌های رولی روکش‌دار، همچنین در برابر ضربه هم مقاوم هستند. آلومینیوم روکش این عایق‌ها، معمولا انواع مختلفی دارد که استفاده از هر کدام با توجه به شرایط جوی محیط و محدودیت‌های عملیات تعیین می‌شود.

استفاده از انواع بدون روکش این محصولات در فضای داخلی ساختمان رواج دارد.

عایق الاستومری رولی شانه‌تخم‌مرغی

عایق صوتی شانه تخم مرغی،‌ یکی از محبوب‌ترین محصولات بازار عایق صوتی می‌باشد. این محصول به دو صورت ساده و پشت چسب‌دار عرضه می‌شود که نحوه نصب متفاوتی دارند. اما عایق‌های شانه تخم مرغی، علاوه بر صدا، در برابر رطوبت و مواد شیمیایی هم مقاومت خوبی دارند.

عایق الاستومری پروتکت بلک

پروتکت بلک نام یک ماده‌ی خاص است که به صورت روکش، در این عایق الاستومری دیده می‌شود. این عایق حرارتی که ساختاری غیر متخلخل دارد، مقاومت بالایی در برابر بخار آب و آلودگی‌های شیمیایی نشان می‌دهد. برای همین از آن، به منظور ایزوله‌سازی محیط‌هایی که سطح رطوبت و آلودگی بالایی داشته باشند، استفاده می‌شود.

انواع عایق الاستومری رولی

عایق الاستومری رولی پشت چسب‌دار

عایق‌های الاستومری با توجه به این که از مواد شیمیایی ساخته می‌شوند، می‌توانند سبب ایجاد آلرژی‌های پوستی و تنفسی شوند. برای همین بهتر است تماس مستقیم کمی با آن‌ها داشت. از طرفی دیگر، عایق‌های رولی، با توجه به محدودیتی که در ابعاد دارند، می‌توانند فرآیند نصب زمانبری داشته باشند. برای همین یکی از محبوب‌ترین محصولات بازار در بخش عایق رولی، نوع پشت چسب‌دار آن است که به دو صورت ساده و نخ‌دار تولید می‌شود. از نوع نخ‌دار معمولا در شرایطی استفاده می‌شود که جنس عایق‌بندی‌شده در حال حرکت باشد و عایق، باید مقاومت بیشتری از خود نشان دهد.

کاربردهای عایق رولی

عایق‌های رولی با توجه به این که فرآیند نصب ساده‌ای دارند و در عین حال، با بیشتری میزان اثرگذاری و کارآیی می‌توانند کار کنند، در طیف گسترده‌ای از صنایع مورد استفاده قرار می‌گیرند. استفاده از عایق‌های رولی در صنایع زیر رایج است:

  • نفت، گاز و پتروشیمی
  • صنایع غذایی
  • صنایع دارویی
  • صنایع خودروسازی
  • صنعت ساختمان‌سازی

کاربرد عایق رولی

با توجه به این که در هر کدام از این صنایع، نیاز به عایق، شرایط متفاوتی دارد، عایق‌های رولی هم در ضخامت‌ها و ابعاد مختلف تولید می‌شوند. اما تقریبا همه‌ی محصولات موجود در بازار، از استانداردهای مراجع EN، DIN، و ASTM پیروی می‌کنند.

استفاده از عایق‌های رولی، برای عایق‌بندی کانال‌ها و لوله‌ها، مخازن و حتی اتاق‌های منزل رواج دارد.

  عایق صوتی دستشویی - چگونه جلوی صدای سرویس بهداشتی را بگیریم؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *