عایق الاستومری – خرید انواع فوم و عایق الاستومریک

عایق الاستومری چیست؟

عایق الاستومری از بهترین و پرکاربردترین انواع عایق‌های حرارتی و برودتی هستند که دارای ساختار سلول بسته می‌باشند و از ترکیبات پلیمری الاستومریک تشکیل شده‌اند. این ساختار باعث می‌شود عملکرد مناسبی به عنوان عایق گرما و سرما در سیستم‌های تهویه مطبوع به شمار بیایند. عایق‌های الاستومری، عموما در کانال‌های انتقال هوا و لوله‌های سرد و گرم تأسیساتی به عنوان عایق حرارتی و رطوبتی مورد استفاده قرار می‌گیرند. عایق الاستومری، با نام عایق پتویی نیز شناخته می‌شود.

عایق الاستومری چیست

 

انواع عایق الاستومری

عايق الاستومري دارای در دو نوع ورقه‌ای (رولی) یا لوله‌ای وارد بازار می‌شوند در ادامه قصد داریم به بررسی هر یک از انواع آن بپردازیم:

 

عایق الاستومری لوله‌ای

از این نوع عایق آلاستومری برای جلوگیری از یخ زدگی و چگالش در لوله‌های آب سرد، برای جلوگیری از کاهش دما و گرما در سیستم‌های گرمایشی، زنگ زدگی در لوله‌های فلزی و صرفه جویی انرژی  استفاده می‌شوند. عایق‌‌های لوله ای الاستومری در سایز‌های 9، 13،19 و 25 میلیمتری و در انواع مختلف تولید و به بازار عرضه می‌شوند که در ادامه انواع آن را نام خواهیم برد:

  1. عایق الاستومری لوله‌ای ساده
  2. عایق الاستومری لوله‌ای با روکش آلومینیوم 
  3. ععایق الاستومری لوله ای با روکش پروتکت بلک و سیلور

عایق الاستومری رولی (ورقه‌ای)

در فضاهای خارجی و داخلی به دلیل ‌ویژگی منحصر به فردی که دارند از این عایق استفاده می‌شود. عایق الاستومری رولی در ضخامت مختلف برای شرایط آب و هوایی متنوع تولید می‌شوند که قابلیت نصب آسان دارند. در ادامه انواع آن را بررسی خواهیم کرد:

عایق الاستومری رولی ساده

این نوع از عایق دارای وزنی سبک و کم می‌باشد که در برابر عواملی چون رشد باکتری و قارچ، مواد شیمیایی، گرد و غبار از خود مقاومت بالایی نشان می‌دهد. همچنین از این مدل عایق الاستومریک بیشتر در سیستم‌های تهویه و فضای بسته استفاده می‌شود.

فوم الاستومری

عایق صوتی الاستومری پروتکت بلک

این مدل از عایق ها توسط یک عایق حرارتی به نام پروتکت بلک روکش شده‌اند که باعث می‌شود تا این عایق در برابر آتش نسوزد. همچنین می‌توان گفت که این عایق الاستومریک در برابر بخار آب، رطوبت و آلودگی مقاوم بوده و برای ایزوله سازی مکان‌های حساس با رطوبت بالا مناسب می‌باشد.

عایق الاستومریک پشت چسب دار

امروزه برای آنکه در پروژه‌های ساختمانی افراد و کارگران در هنگام کار با عایق‌های الاستومری دچار تنگی نفس و آلرژی تنفسی نشوند، از نوع چسب دار این محصول استفاده می نمایند. این کار باعث بالا رفتن سرعت انجام پروژه و سهولت در آن می‌شود.

فوم الاستومری رولی پشت چسب دار ساده

عایق الاستومری رولی  فوم شانه تخم مرغی

بیشتر از مدل در عایقکاری های صوتی استفاده می‌کنند زیرا که دارای سطحی متخلخل و سلول باز است و در آلودگی های صوتی برای کاهش صدا و رفع کلی آن نقش مهمی دارد.

عایق الاستومری رولی روکش دار و بدون روکش

همانطور که می ٔانید شرایط آب و هوایی هر فصل در حال تغییر می‌باشد بنابراین برایعایق کاری تجهیزات و تاسیسات ساختمانی بایستی از عایقی استفاده کرد که در هر نوشرایط جوی از خود مقاومت نشان دهد، بنابراین شما می‌توانید برای فضا‌های داخلی ساختمان از مدل رولی بدون روکش و برای فضا‌های خارجی ساختمان ازمدل رولی روکش دار استفاده نمایید.

کاربردهای عایق الاستومری

عایق الاستومری، با توجه به ویژگی‌های منحصر به فردی که دارد، در زمینه‌های مختلفی کاربرد دارد. یکی از مصارف اصلی این عایق، در ساختمان‌سازی است. برای عایق‌کاری تاسیسات ساختمانی، معمولا از عایق الاستومری استفاده می‌شود. مثلا عایق‌کاری کانال کولر و لوله‌های سرد و گرم، با این عایق انجام می‌شود. برای عایق اتصالات و مخازن نیز در صنعت خودروسازی از عایق الاستومری استفاده می‌شود.

خرید عایق الاستومری

این عایق‌ها، در برخی شرایط، به عنوان عایق صوتی هم استفاده می‌شوند. اما در بخش قبلی دیدیم که برای رسیدن به بهترین نتیجه در این کار، بهتر است از عایق‌های مخصوص صوت مانند عایق کوبه ای استفاده کنیم. عایق‌های الاستومری، بیشتر برای عایق‌کاری لوله‌ها در ساختمان و مصارف صنعتی کاربرد دارند.

ساختار سلول بسته این عایق‌ها باعث شده است تا عبور رطوبت از آن تقریبا صفر باشد. برای همین امکان این که رطوبت دیوارها باعث آسیب به لوله شود، یا این که رطوبت خروجی از لوله باعث آسیب به ساختمان شود، به طرز قابل توجهی کاهش می‌یابد. استفاده از این عایق‌ها، همچنین باعث می‌شود دمای مایع داخل لوله نیز، تا حد زیادی ثابت بماند. برای همین در کارخانه‌های صنعتی مانند تولید مواد غذایی، استفاده از این عایق‌ها برای لوله‌ها، رواج زیادی دارد.

مزایای استفاده از عایق الاستومری

کاربرد اصلی این دسته از عایق‌ها، جلوگیری از هدر رفتن حرارت است و نقش زیادی در صرفه‌جویی مصرف انرژی ایفا می‌کنند. از جمله مزایای استفاده از عایق صوتی الاستومری نسبت به سایر عایق‌ها، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • بدون فیبر
  • عایق رطوبت
  • عدم تولید ریزگرد
  • نرم و انعطاف‌پذیر
  • قابلیت نصب آسان
  • قابلیت چسبندگی بالا
  • مقاوم در برابر فشار و ضربه
  • مقاومت در برابر خوردگی و کپک
  • پایین بودن ضریب انتقال حرارت
  • غیر سمی و بدون ایجاد حساسیت
  • مقاوم در برابر اوزون و اشعه‌ی ماورای بنفش
  • مقاوم در برابر آلودگی‌هایی مانند گرد وغبار و خاک
  • کاهش درصد کربن ساختمان با کاهش مصرف انرژی
  • مقاومت بالا در دماهای پایین و جلوگیری از یخ‌زدگی

عایق الاستومتری

معایب عایق الاستومریک

بالا بودن قیمت این محصول نسبت به عایق‌های سنتی مانند پشم شیشه و پشم سنگ، از جمله معایب آن محسوب می‌شود. همچنین این محصول، عملکرد مناسبی در برابر جلوگیری از رفت و آمد صداهای مزاحم ندارد. برای همین بهتر است به عنوان عایق صوتی از آن استفاده نشود. در ادامه، عایق الاستومری را از لحاظ عملکرد، با عایق‌های صوتی که در آرام‌گسترپارس به فروش می‌رسد، مقایسه می‌کنیم.

مقایسه عایق الاستومری و عایق صوتی آرام گستر پارس AGP

برخلاف ویژگی مناسب عایق‌های سرمایی و گرمایی (عایق الاستومری)، سلول بسته بودن آن‌ها باعث عبور صوت و بازتابش از آن‌ها می‌گردد. در این عایق‌ها منافذی برای جذب صوت وجود ندارد و جذب آن را نسبت به فوم‌های سلول باز بسیار کاهش می‌دهد. اغلب صدای برخوردی با آن‌ها یا از آن عبور می‌کند و یا به محیط تولید صدا بازتاب می‌گردد. در نتیجه تأثیر چندانی در از بین بردن صدا ندارند. برای بهبود این نقص می بایست از روش های ترکیبی جهت کم کردن انتقال صوت استفاده کرد (برای مثال می‌توانید از نکات ذکرشده در مقاله‌ی «آموزش ساخت عایق صوتی برای اتاق پادکست» استفاده کنید) که بهبود چندانی در عملکرد صوتی این فوم ها ایجاد نمی‌کند. عایق صوتی شرکت آرام گستر پارس در ضخامت‌های متفاوت بر حسب نیاز مشتری و با توان از بین بردن تا %100  صدا، ارائه می‌گردد.

از دیگر معایب عایق الاستومری در مقابل عایق‌های صوتی آرام گستر پارس در بحث صوت می‌توان به ضریب جذب صوت بسیار پایین آن اشاره کرد که این موضوع مؤید تأثیر ناچیز حذف صوت در این فوم دارد (ضریب جذب صوت (NRC) در عایق سلول باز حدود 4 برابر ضریب جذب صوت در عایق های سلول بسته می‌باشد).

عایق سلول بسته الاستومری در مقابل افزایش دما و یا مجاورت طولانی با گرمای زیاد، به تدریج خاصیت الاستیسیته یا انعطاف پذیری خود را از دست می دهد و دچار تردی، شکست و واپاشی می‌گردد.

عایق سلول بسته الاستومری استحکام کششی بسیار کمتری نسبت به عایق صوتی سلول باز دارد و در مقابل پارگی مقاومت بسیار کمتری دارد.

عایق صوتی الاستومری

در عایق الاستومری عموما از چسب‌های ساده استفاده می‌شود در حالی که در عایق صوتی ارام گستر پارس از چسب‌های مسلح نخدار به منظور دوام و استحکام، طول عمر و قدرت چسبندگی استفاده می‌شود.

یکی دیگر از عواملی که در حذف و جذب صدا تأثیر بسزایی دارد، دانسیته یا چگالی ماده می‌باشد و هر چه مقدار دانسیته ماده بیشتر باشد عایق مناسب‌تری برای صوت می‌باشد. عایق‌های الاستومریک حد اکثر دارای دانسیته 50 کیلوگرم به ازای هر متر مکعب هستند که این عدد برای عایق صدا سلول باز شرکت آرام گستر پارس از 70 تا90 کیلوگرم به ازای هر متر مکعب قابل استفاده است.

برخی از شرکت‌ها نیز برای کاهش قیمت تمام‌شده خود ضخامت الاستومری را از 6 میلیمتر تا 30 میلیمتر انتخاب می‌کنند که این موضوع نیز در عملکرد صوتی عایق بسیار تعیین کننده است؛ چرا که همانند دانسیته، که هرچه بیشتر باشد تاثیر حذف صدا بیشتر می‌شود، افزایش ضخامت نیز با کم کردن صدا رابطه مستقیم دارد. در نتیجه ضخامت پایین این عایق ها تأثیر عایق صوتی بودن آن را کاهش می‌دهد.

تفاوت دیگر این دو ماده در مقادیر ارائه جهت فروش می‌باشد. هر رول ورق عایق صوتی شرکت آرام گستر پارس، 2متر مربع می‌باشد در حالی که اگر از فوم سلول بسته الاستومریک استفاده گردد، حداقل این مقدار 10متر مربع می‌شود و این موضوع باعث افزایش قیمت در متراژ های پایین می‌گردد.

جدول مقایسه فنی عایق های سرمایی و گرمایی الاستومری با عایق های صوتی سلول باز AGP:

          مشخصات فنی عایق الاستومری عایق صدا AGP
ابعاد ورق (Sheet dimensions) متفاوت(حداقل10مترمربع) 2متر مربع
دانسیته (Density) (m3/Kg) 50≥ (m3/Kg) 70 ≤
ضریب جذب صوت (Sound Absorption Coefficient) حدود 0.2 حدود 0.7
ضخامت (Thickness) از6 میلیمتر تا 30 میلیمتر 20میلیمتر و 40میلیمتر
ضریب انتقال حرارت (Thermal Conductivity) (w/m k) 0.04 (w/m k) 0.045
دامنه تحمل دمایی (Thermal Resistance) (C) 140+ تا 40- (C) 130+ تا 30-
مقاومت در برابر آتش (Fire Resistance) کندسوز نسوز
مقدار جذب آب(Water Absorption) %10 ≥ %9 ≥
نوع چسب عموما ساده مسلح نخدار

مواد مورد نیاز برای نصب عایق‌های الاستومریک

  1. نوار درزگیر برزنتی
  2. نوار درزگیر پلیمری
  3. نوار درزگیر چسب دار
  4. نواردرزگیر آلومینیومی
  5. چسب عایق الاستومریک
  عایق کردن گیم روم چگونه است؟

مقایسه عایق الاستومری و پشم شیشه و سنگ

پشم شیشه و سنگ، مواد عایقی هستند که از سالیان گذشته، در بازار عایق‌ها حضور دارند. اما عایق الاستومری، با توجه به این که از تکنولوژی جدیدی استفاده می‌کند، نسبت به این دو ماده، نوظهورتر است. اما عملکرد عایق‌های الاستومری در برابر جذب و انتقال رطوبت، ۱۰ هزار بار قوی‌تر از پشم شیشه است.

همچنین عایق‌های الاستومری، ساحتاری یکپارچه دارند که باعث می‌شود مقاومت آن‌ها در برابر پارگی و سوراخ شدن، از پشم شیشه و سنگ بسیار بیشتر باشد. ساختار سلول‌بسته‌ی عایق‌های الاستومری باعث می‌شود تا بر خلاف پشم سنگ و شیشه، نیازی به استفاده از یک لایه‌ی محافظ برای جذب رطوبت هم نداشته باشیم. طور عمر مواد الاستومری هم بسیار بیشتر از عایق‌های سنتی است.

قیمت عایق الاستومری

این عایق‌ها، در انواع مختلف تولید و به بازار عرضه می‌شوند. هر کدام از آن‌ها برای کاربرد خاصی مناسب هستند. قیمت خرید عایق الاستومری، به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد. یکی از این عوامل، میزان تخلخل و دانسیته عایق می‌باشد. ساختار فوم، و مقاومت آن در برابر حرارت، حریق و اخگر مستقیم، از دیگر عواملی است که قیمت این مدل عایق را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

در مورد عایق‌ها رولی، مهمترین عامل تاثیرگذار روی قیمت، ضخامت و متراژ عایق است. هر چه این دو فاکتور بیشتر باشد، برای خرید باید قیمت بیشتری پرداخت کنید. هنگام خرید در نظر داشته باشید که برخی از فروشنده‌ها، قیمت را همراه با نصب اعلام می‌کنند. اما برخی از شرکت‌ها، برای نصب هزینه‌ای جداگانه دریافت می‌کنند. پیش از خرید، از این مورد اطلاع حاصل کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *