مقالات

عایق صوتی برای گوش یا گوش‌گیر چیست؟

عایق صوتی برای گوش یا گوش گیر

در بسیاری از محیط‌های کاری؛ مانند: آهنگری، مته‌کاری و … شاهد سر و صدا‌های زیادی هستیم که می‌تواند باعث آسیب دائمی شنوایی شود. از این رو، استفاده از ابزار‌های محافظتی، همچون: گوش‌گیر در چنین محیط‌هایی بسیار حائز اهمیت است. عایق صوتی برای گوش انواع مختلفی دارد که سعی کرده‌ایم در این مطلب به آن‌ها بپردازیم. برای آشنایی بیشتر با محصولی به نام گوش‌گیر تا انتهای این طلب آرام گستر پارس را همراهی کنید.

 

گوش‌گیر چیست؟

گوش‌گیرهای کاهش‌دهنده صدا، شبیه به هدفون‌های پخش موسیقی هستند که تمامی گوش را می‌پوشانند؛ اما پد‌های استفاده شده در عایق صوتی گوش، برخلاف هدفون‌های موسیقی، از موادی ساخته شده‌اند که صداهای خارجی بلند را قبل از رسیدن به گوش کاهش می‌دهند. به تعریف دیگر: میرایی نویز در هدفون‌های صوتی تعبیه شده است و برای کار کردن به منبع برق نیازی ندارند.

عایق برای گوش

آنها به‌طور ایده آل برای آلودگی‌های صوتی شدید مناسب هستند و محافظت موثری در برابر نویز با فرکانس متوسط ​​به بالا ارائه می‌دهند. عایق صوتی برای گوش دارای فوم عایق صدا با چگالی بالا است و می‌تواند به خوبی روی گوش قرار بگیرد. دیگر ویژگی‌های این عایق عبارتند از:

ویژگی عایق صوتی گوش

  • جنس بدنه ABS
  • ضد افتادگی و بادوام‌ هستند.
  • ایرماف‌ها می‌توانند 360 درجه بچرخند.
  • جنس چرم PU نرم است و با پوست سازگار می‌باشد.

 

انواع گوش‌گیر

عایق‌های صوتی گوش به طور کلی به دو دسته زیر تقسیم‌بندی می‌شوند:

  • داخل گوش (ایرپلاگ یا توگوشی)

گوش‌گیرهای ایرپلاگ، یک فرم شخصی سازی شده و محتاطانه از عایق صوتی را ارائه می‌دهند، زیرا مستقیماً در کانال گوش قرار می‌گیرند. آن‌ها به طور کلی ارزان‌تر از ایرماف‌ها می‌باشند، کوچک و قابل حمل هستند و در محیط‌های گرم با سایر تجهیزات حفاظتی تداخلی ندارند.

  • بیرون از گوش (ایرماف یا روگوشی)

ایرماف‌ها شبیه به هدفون هستند و اندازه بزرگ‌ آن‌ها باعث می‌شود تا در طول یک روز شلوغ به راحتی قابل پیگیری باشند. علاوه بر این، طراحی آن‌ها که بر روی گوش‌های خارجی قرار می‌گیرد، امکان تناسب جهانی را برای اشکال مختلف سر فراهم می‌کند و دردسر پیدا کردن اندازه مناسب را از بین می‌برد.

انواع گوش‌گیر برای صدا

عایق صوتی دیوار یکی از عایق‌های پرکاربرد برای سازه‌هایی است که در محیط‌های شهری شلوغ ساخته می‌شوند. با نصب چنین عایقی می‌توان درصد زیادی از آلودگی‌های صوتی را کم کرد و نیازی به استفاده از ایرپلاگ‌ها در خانه نداشت.

 

مزایا و معایب استفاده از عایق صوتی برای گوش

یکی از مزیت‌های اصلی عایق‌های صوتی گوش، این است که به راحتی قابل استفاده هستند. آن‌ها نیازی به تجهیزات خاصی ندارند و می‌توان آن‌ها را به سادگی بر روی سر قرار داد. این ویژگی، آن‌ها را برای استفاده پی‌درپی ایده‌آل می‌کند؛ به ویژه برای بهره‌جویی در صنایع ساخت و ساز. از دیگر مزایا و معایب گوش‌گیر می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

مزایا

  • قرارگیری آسان بر روی سر
  • در یک اندازه استاندارد عرضه می‌شود.
  • در آب و هوای سردتر، کارگران اغلب می‌توانند برای محافظت از قوه شنوایی خود به مدت طولانی و بدون هیچ ناراحتی‌ای از گوش‌گیر‌ها استفاده کنند.

عایق صوتی گوش

معایب

  • وزن سنگین‌تری نسبت به ایرماف‌ها دارند.
  • در محیط‌های گرم می‌توانند مشکل‌ساز شوند، چراکه این دستگاه به تنهایی محیط گوش را گرم نگه می‌دارد، حال با استفاده در محیط گرم نیز می‌تواند موجب ناراحتی در کاربر شود.
  • هر چیزی که بین گوش شما و ایرپلاگ قرار گیرد (مانند: عینک‌)، اثربخشی آن را کاهش می‌دهد و سطح عایق صوتی ضعیفی به شما ارائه خواهد داد. همچنین، باید عینک‌هایی با شقیقه‌های نازک انتخاب کنید تا با مهر و موم آن تداخل نداشته باشند.

 

کاربرد ایرماف

استفاده از عایق صوتی برای گوش می‌تواند به طور موثری صدای محیط اطراف را کاهش دهد، از همین رو برای بسیاری از موارد زیر مناسب و کاربردی است؛

مناسب برای استفاده در خانه، خوابگاه، خوابیدن، قطار، هواپیما، قایق، مسافرت، آموزش تیراندازی، شکار، محل ساخت و ساز، منطقه شهری پر سر و صدا، محل کار، مکان‌های سرگرمی و غیره.

کاربرد عایق صوتی گوش

جمع‌بندی

تحقیقات متعدد نشان می‌دهد که صداهای شدید برای سلامت جسمی و روانی افراد مضر می‌باشد. رایج‌ترین اقدام برای محافظت از شنوایی، پوشیدن گوش‌بند‌های حرفه‌ای ضد‌صدا است. به طور کلی شاید استفاده از یک جفت گوش‌گیر کاهش صدا در حین کار با ابزارهای برقی یا برنامه‌ریزی برای قرار گرفتن در یک محیط پر سر و صدا، به طور کامل از گوش شما در برابر آسیب احتمالی محافظت نکند، اما مطمئن باشید خطرات ناشی از صداهای شدید را کاهش می‌دهد.

برای آشنایی با عایق صوتی بالکن و دیگر عایق‌های صوتی و حرارتی به سایت آرام گستر پارس مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *