مقالات

انواع عایق صوتی با ضخامت کم

انواع عایق صوتی با ضخامت کم

عایق صوتی یک نوع ویژگی محسوب می‌شود که به واسطه مواد‌های مختلف برای کنترل و مهار اثربخش صدا‌های مزاحم و آزار دهنده استفاده می‌گردد. اساسا انواع مواد مختلفی برای عایق سازی صوتی فضا‌های متنوع وجود دارد که می‌توان از بین آنها نوع مناسب‌شان را برای کاربری مورد نظر خود، مانند: عایق صوتی بالکن انتخاب کرد و استفاده نمود. برای شناخت انواع عایق صوتی با ضخامت کم تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

انواع صدا

قبل از آشنایی با مواد عایق، مهم است تا انواع صدا‌های مختلفی که مواد عایق با آنها مقابله می‌کنند را درک کنید. به طور کلی عایق صوتی سه نوع صدا را هدف قرار می‌دهد که شامل: صداهای هوابرد، ضربه‌ای و فرعی می‌شود.

اصوات هوابرد:

آوای مزاحم هوابرد به صداهایی اطلاق می‌شود که در هوا پخش می‌شوند؛ مانند: موسیقی یا مکالمات.

اصوات ضربه‌ای:

امواج صوتی ضربه‌ای به واسطه ارتعاشات ناشی از برخورد پاها یا اشیاء بر روی زمین ایجاد می‌شود.

اصوات فرعی:

اصوات فرعی شامل صداهایی است که از دیوارها، کف و سقف ساختمان عبور می‌کنند و مسیر مستقیم بین منبع و گیرنده را دور می‌زنند.

درک و شناخت این نوع صداها هنگام خرید عایق صوتی دیوارها و سقف‌ها ضروری است، زیرا شما را قادر می‌سازد تا مناسب‌ترین مواد و مناسب‌ترین ضخامت عایق صدا را برای نیازهای خاص خود انتخاب کنید. به عنوان مثال، برخی از مواد ممکن است در جلوگیری از نویز هوابرد موثرتر باشند، در حالی که برخی دیگر در کاهش نویز ضربه‌ای برتری دارند.

عایق صوتی با ضخامت کم

بررسی انواع مختلفی از عایق صوتی با ضخامت کم

در این بخش با بررسی انواع مختلفی از عایق‌های صوتی می‌خواهیم با کم ضخامت‌ترینشان آشنا شویم. انواع عایق‌های صوتی عبارتند از:

  • یونولیت

یونولیت یکی از مواد‌هایی است که معمولا برای عایق صوتی دیوار و سقف‌ها کاربرد دارد اما از این عایق در بخش سقف‌ها بیشتر استفاده می‌کنند. این محصول در ضخامت‌های مختلفی تولید و عرضه می‌شود که کمترین ضخامت آن 1 سانتی‌متر است.

  • پشم سرباره

پشم سرباره همانند پشم سنگ و پشم شیشه در دسته پشم‌های معدنی قرار می‌گیرد اما برخلاف آن‌ها ایجاد حساسیت پوستی نمی‌کند. این پشم به عنوان عایق صوتی و حرارتی کاربرد دارد و از پس‌مانده کوره‌های بلند ذوب آهن استخراج می‌شود. کمترین ضخامت این عایق 2.5 سانتی‌متر است.

  • عایق الاستومری

کمترین ضخامت عایق الاستومری 6 میلیمتر است. این عایق در دسته عایق‌های حرارتی و صوتی قرار می‌گیرد. به دلیل انعطاف پذیری بالا کاربرد گسترده‌ای در بخش تاسیسات و کانال‌های هوا دارد.

  • عایق صوتی پلی‌یورتان

عایق صوتی پلی‌یورتان در کاهش صداهای مزاحم بسیار کارامد است. به طور کلی عایق پلی یورتان در انواع مختلفی همچون: پاششی، تزریقی، تخته‌ای و لوله‌ای عرضه می‌شود که برای عایق صوتی از نوع پاششی سلول باز آن استفاده می‌کنند. لازم به ذکر است که نوع سلول بسته این محصول به عنوان عایق حرارتی کاربرد دارد و به طور کل این عایق برای کاربری حرارتی پرمصرف‌تر است. ضخامت کارآمد صوتی این محصول 3 سانتی‌متر است اما می‌توان متناسب با کاربری، از ماده آن کم یا زیاد نمود.

عایق صوتی کم ضخامت

  • عایق صوتی پشم سنگ

کمترین ضخامت عایق صوتی پشم سنگ 5 سانتی‌متر است و همانطور که گفته شد در دسته پشم‌های معدنی قرار می‌گیرد. این عایق طول عمر بالایی دارد و بسته به شرایط ممکن است بیشتر از 100 سال دوام بیاورد.

  • عایق صوتی پشم شیشه

پشم شیشه از دیرینه‌ترین عایق‌ها است که کماکان از آن استفاده می‌شود و کمترین ضخامت آن 5 سانتی‌متر می‌باشد. کاربرد این محصول بیشتر در بخش دیواره‌ها و سقف‌ها است.

عایق پشم شیشه با ضخامت کم

  • فوم ایکس پی اس یا XPS

فوم Extrude polystyrene (XPS) اگرچه وزن بسیار سبکی دارد، اما از استحکام و مقاومت بالایی برخوردار است. این فوم جزء عایق‌های چندکاره به شمار می‌رود که همزمان به عنوان عایق حرارتی، صوتی و رطوبتی کاربرد دارد. کمترین ضخامت فوم ایکس پی اس نیز 2 سانتی‌متر می‌باشد.

با توجه به مطالعه‌ای که در متن بالا در خصوص انواع عایق‌های صوتی داشتیم می‌توانیم بگوییم تمامی این مواد‌های عایق دارای درجه‌های مختلفی از ضخامت هستند که ما کم‌ترین میزان آن را در این مقاله بیان کردیم. در این بین عایق الاستومری را می‌توان به عنوان کم‌ضخامت‌ترین‌شان و یونولیت را به عنوان عایق‌ صوتی ارزان معرفی کرد.

عواملی که باید هنگام خرید عایق صوتی کم ضخامت در نظر گرفته شوند

هنگام انتخاب عایقی مناسب برای پروژه خود، مهم است به نکات زیر توجه داشته باشید:

  • اشتعال پذیری
  • عملکرد حرارتی
  • میزان دوام و هزینه
  • میزان عایق صدا؛ به حد توانایی یک ماده برای کاهش میزان صدایی که از آن عبور می‌کند اشاره دارد.
  • عواملی مانند R-value؛ R-value معیاری از مقاومت حرارتی است که نشان می‌دهد، میزان اثربخشی مقاومت عایق در برابر جریان گرما چقدر است.

با در نظر گرفتن این عوامل، می‌توانید تصمیم آگاهانه‌ای در مورد بهترین ماده عایق برای پروژه عایق صوتی خود در نظر بگیرید.

خرید عایق صوتی کم ضخامت

جمع‌بندی

به طور کلی، انتخاب بهترین مواد عایق صدا برای دستیابی به کاهش بهینه نویز در فضای ساختمانی بسیار مهم است. با درک انواع صدا، درجه بندی صدا، و مواد عایق مختلف موجود و همچنین در نظر گرفتن عواملی مانند هزینه، میزان ضخامت، نوع مواد و کارایی‌شان می‌توانید تصمیم آگاهانه‌ای در خصوص بهترین عایق مورد نیاز خود بگیرید.

فراموش نکنید که با مواد عایق مناسب و نصب عایق صوتی مناسب، می‌توانید از محیطی آرام و دنجی در خانه یا محل کار خود بهره‌مند گردید و از آن لذت ببرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *